David Guetta se je z galsbo začel ukvarjati kot najstnik, danes pa je eden najbolj znanih DJ-ev housea. Foto:
David Guetta se je z galsbo začel ukvarjati kot najstnik, danes pa je eden najbolj znanih DJ-ev housea. Foto:
Ambasada Gavioli
Ambasada Gavioli kmalu dokončno zapira svoja vrata, zato je sobotni party eden zadnjih, ki se bo tam odvil. Foto: Ambasada Gavioli

Francoski house DJ si je v zadnjih letih z nekaj uspešnicami pridobil širok krog oboževalcev in tako house približal tudi tistim, ki jih elektronska glasba morda ni toliko zanimala.

Med njegove največje uspešnice, ki jih je mogoče slišati prav v vsakem lokalu s houseom, lahko prištejemo Love is gone, Just a little more love, The world is mine, Love don't let me go, Baby when the light in Tomorrow can wait.

Od organizatorja zabav do DJ-a
Guetta se je z glasbo začel ukvarjati že kot najstnik, delal je na nekem pariškem radiu, nato pa se je posvetil organizaciji zabav, njegov najbolj znani sklop zabav se imenuje »F*** me I'm Famous«. Izdal je tudi že štiri istoimenske kompilacije.

Trije albumi, 14 singlov
Avtorskih albumov je do danes naštel tri, singlov pa kar 14. Ti so mu prinesli svetovno slavo in možnost nastopanja po vsem svetu. Tako je, denimo, letos poleti sam z ženo organiziral party, kjer so poleg njega nastopila najbolj znana imena v svetu elektronske glasbe – DJ Tiesto, Carl Cox, Martin Solveig in Joachim Garraud. Sodeluje tudi pri Sensation White in svojo glasbo zelo redno vrti na enem najbolj žurerskih otokov – Ibizi.

Še zadnji vzdihljaji kultne diskoteke
Poslušalci tovrstne glasbe partyja nikakor ne smejo zamuditi zaradi še enega vzroka. Čeprav se je o prodaji Ambasade Gavioli govorilo že vsaj nekaj let, je novica, da se je to zdaj res zgodilo, vseeno precej presenetila. Ena najbolj znanih diskotek v tem delu Evrope bo svoja vrata dokončno zaprla čez približno dva meseca, eden izmed slovenskih trgovcev, ki je stavbo s pripadajočim zemljiščem kupil za vrtoglavih pet milijonov evrov, pa bo tam imel skladišče ali mogoče celo trgovino.

Sicer pa vstopnice za sobotni party v predprodaji stanejo 29 evrov, na dan dogodka pa 33 evrov.

S. Z.