Dejvi Hrušovar (prvi z desne) je na sobotnem koncertu prišel tudi na oder in obujal spomine na začetke 80. let. Foto: MMC RTV SLO/K. K.
Dejvi Hrušovar (prvi z desne) je na sobotnem koncertu prišel tudi na oder in obujal spomine na začetke 80. let. Foto: MMC RTV SLO/K. K.
Dominik Trobentar daje s svojo barvo glasu uspešnicam skupine Hazard poseben pečat. Foto: MMC RTV SLO/K. K.

Po izjemno uspešni vrnitvi skupine Hazard na glasbene odre in nepozabnem sobotnem koncertu v Hali Tivoli je Hrušovar navdušen, ker je zmagala slovenska glasba: "V zadnjem času je bila pri nas že kar kriza. Koncerti tujih glasbenikov so bili vedno razprodani, ko so nastopale slovenske skupine, pa ni bilo tako. Vsi, ki so prišli na koncert, so dokazali, da znajo ceniti slovensko ustvarjalnost."

V spominu ostale zlasti tri pesmi
Hrušovar, znan tudi kot član skupin Pepel in kri in Bele vrane, je največ nostalgije občutil pri treh pesmih, ki so po njegovem poslušalcem ostale najbolj v spominu: "To so pesmi Marie, Vsak je sam in Najlepše pesmi. Ko so Hazard peli te pesmi, so v Tivoliju vsi vstali in navdušeno prepevali. Ta povezava med odrom in občinstvom je bila res lepa, neposredna. Tudi Hazard so brezhibno izvedli te pesmi, zdi se mi, da celo boljše, kot nekoč."

Med dopustom naredil glasbo za celoten album
Sodelovanje se je začelo pred 30 leti: "K meni je prišel Miro Čekeliš in mi rekel, da želi ustanoviti skupino. Čutil sem, da je ideja resna in ima veliko dobrih idej. Pritegnil me je k sodelovanju, vendar nisem želel, da bi naredil le kakšno pesem za, recimo, evrovizijo. Dogovorili smo se, da sem umetniško-kreativni vodja. Takrat sem šel ravno v Rogaško Slatino na oddih in sem v tistih treh tednih naredil celoten LP (tako se je nekoč imenovala velika plošča) z vsemi temi skladbami. Stvari so se začele razvijati, kar vsaka pesem je postala uspešnica. Bil sem presenečen, da sem tako hitro našel pravo pot do pravega izvajalca!"

Simpatično Trobentarjevo petje
Z avtorjem besedil Dušanom Velkavrhom "težav" sploh ni bilo, saj sta z Dejvijem Hrušovarjem prej sodelovala pri skupini Pepel in kri in je Dušan vedel, kaj Dejvi želi. "Zanimivo pri Hazardu je bilo to, da je imel specifičnega pevca Dominika Trobentarja. Petje ni bilo tehnično dovršeno, toda barva glasu je bila simpatična in je lahko na nek šansonski način interpretiral skladbe. To sva občutila tako Velkavrh kot jaz, zato sem napisal skladbe, ki so imele precej veliko besedila. Cela pesem je imela zgodbo. To ni tako kot danes, ko napišejo nekaj verzov in potem to ponavaljajo vso pesem. Hazardove pesmi lahko res beremo kot poezijo!"