Il Divo so svetovno turnejo začeli v Maleziji. Foto: EPA
Il Divo so svetovno turnejo začeli v Maleziji. Foto: EPA

Kljub prvotnim razmišljanjem, da bi Il Divo v Ljubljani nastopili dvakrat, so se organizatorji odločili, da bodo skušali oboževalcem skupine, ki se jim ni uspelo dokopati do vstopnic razprodanega koncerta v Hali Tivoli, pomagati na drugačen način.

15. junija bo tako skupina nastopila na bežigrajskem stadionu, kjer si bo lahko pevce ogledalo 17.000 ljudi. Preprodaja vstopnic naj bi stekla v 14 dneh, saj morajo organizatorji preurediti sedežni red, ob tem pa upoštevati že kupljene vstopnice in njihove kategorije.

Očitno zanimanja oboževalcev skupine, ki se predstavlja skozi preplet popglasbe in opere, niso ustavile niti cene vstopnic. Za najcenejše vstpopnice po nekaj urah razprodanega koncerta je bilo namreč treba odšteti 55 evrov, za nadražje pa še 14 evrov več.

Začelo se bo na Nizozemskem
Evropsko turnejo bodo fantje začeli 31. maja v Rotterdamu na Nizozemskem, večer preden bodo obiskali Ljubljano, pa jim bodo lahko prilsiuhnili Dunajčani. 26. junija bodo glasbeniki nastopili še v Belfastu na Irskem. Svetovno turnejo je zasedba začela januarja v Kuala Lumpurju v Maleziji, februarja se ustavlja v Avstraliji, konec meseca pa se odpravlja še v Afriko.