Iron Maiden se v Ljubljano vračajo v zahvalo za koncert leta 2003, na katerem je bilo vzdušje sijajno. Foto: EPA
Iron Maiden se v Ljubljano vračajo v zahvalo za koncert leta 2003, na katerem je bilo vzdušje sijajno. Foto: EPA
Iron Maiden
Ko so novinarji člane skupine razglasili za sataniste, so jim naredili precejšnjo uslugo. Foto: EPA

Na Bežigrajskem stadionu bodo nastopili 2. junija, kamor jih bo pripeljal podaljšek turneje A Matter of Life or Death. Na njej so lani prepotovali Evropo in nastopili pred okoli 350.000 poslušalci, a jim natrpan urnik ni dovolil, da bi obiskali tudi Slovenijo. Ker člani skupine trdijo, da pri nas radi nastopajo, so Slovenijo vključili v kratko poletno turnejo po evropskih stadionih in festivalih.

Koncert "v zahvalo"
Skupini Iron Maiden je bilo pri nas že mogoče prisluhniti leta 2003, ko je "občinstvo skoraj dvignilo streho dvorane", kot so razpoloženje povzeli Iron Maiden. "V zahvalo tokrat prihajamo med turnejo, ki vključuje koncerte na prostem. Na repertoar bomo vključili več naših klasičnih pesmi, za katere vemo, da jih oboževalci radi poslušajo na koncertih na prostem, saj prispevajo k žurerskemu razpoloženju, in nekaj pesmi z albuma A Matter of Life or Death," so napovedali člani skupine, ki obljubljajo, da bodo pripravili čudovit večer in ustavili Eddieja, da ne bo ušel na počitnice.

Poletna - junijska - turneja
Te si bodo lahko člani skupine privoščili po 23. juniju, ko bo na sporedu še zadnji koncert njihove kratke poletne turneje. Na njej bodo obiskali Bolgarijo, Češko, Nemčijo, Anglijo, Italijo, Nizozemsko, Nemčijo in Belgijo. Vstop na ljubljanski koncert si je že mogoče zagotoviti, saj so vstopnice že v prodaji.

Vstopnice so že naprodaj
Iron Maiden so svoj prvi album, naslovljen kar Iron Maiden, izdali leta 1980, v več kot četrt stoletja pa so jih nanizali že 25. K prepoznavnosti zasedbe, ki jo je leta 1975 ustanovil basist Steve Harris, so precej pripomogli novinarji, ki so njene člane razglasili za sataniste. Njihova slava je bila na vrhuncu v 80. letih, ko so bili ob skupinah Black Sabbath in Led Zeppelin vodilna rockovska skupina na svetu. Skupina, znana tudi po mračni glasbeni tematiki in vpadljivih besedilih, je bila tudi ena prvih, ki so jo kritiki definirali kot predstavnike novega vala britanskega heavy metala.