Jessie Ware prepriča z glasom in podobo. Foto: Založba Menart
Jessie Ware prepriča z glasom in podobo. Foto: Založba Menart
Na svoji pomladni turneji bo Jessie poleg Zagreba obiskala še Köln, München, Prago, Krakov, Varšavo, Berlin, Hamburg, Amsterdam, Bruselj in Pariz. Foto: Založba Menart

Tudi MMC-jev recenzent Miroslav Akrapovič je dal albumu štirico in med drugim zapisal: "Naj vas ne zmedejo primerjave, ker je Jessie Ware s svojim izjemnim vokalom odločna in odločena, da svoje ime postavi ob bok velikih pevk. Ko slišite enega izmed njenih adutov, skladbo Running, vam v hipu postane jasno, da ji bo to tudi uspelo." Recenzijo v celoti preberite tukaj.

"Manjkajoči člen med Adele, SBTRKT in Sade"
28-letna Londončanka, ki je odraščala v judovski družini, je v preteklosti sodelovala z Jackom Penatom in producentom SBTRKT, nato pa je sledil podpis pogodbe z založbo PMR, pri kateri je tudi izdala Devotion. Pri reviji Clash so jo ob izidu albuma označili za "manjkajoči člen med Adele, SBTRKT in Sade"; primerjave z zadnjo se ponujajo kar same, no, ponuja jih tudi Jessie sama.

Kot je povedala pevka, se je sčasoma naveličala posojanja glasu različnim projektom, zato je želela imeti na albumu avtorske pesmi, ki imajo daljši rok trajanja: "Rada bi, da so moje pesmi večne, da imajo trajno vrednost, da ne izginejo v pozabo nekaj mesecev po izidu. Tudi za glasbo nisem želela, da bi bila preveč sodobna, zato sem se vrnila v čas Princea, Chake Khan ali Grace Jones. V ustvarjanju komadov sem zelo uživala, saj so z malce počasnejšimi r’n’b ritmi kot pesmi veličastne pevke Sade.”

V izboru za mercuryja
Oktobra lani je izdala svoj prvi singel Strangest Feeling, s katerim ni dosegla večjega uspeha, a so se stvari spremenile, ko je februarja v radijski eter prišla pesem Running. Sledila sta singla 110% in Wildest Moments, najbolj svež pa je Night Light, ki je pred kratkim dobil še videospot.

Z albumom Devotion se je Jessie Ware uvrstila tudi v ožji izbor za prestižno nagrado mercury, ki so jo na koncu podelili zasedbi alt-J.