Josipa je sodelovala s številnimi skladatelji in glasbeniki. Foto: Željko Koprolčec/Josipa on line
Josipa je sodelovala s številnimi skladatelji in glasbeniki. Foto: Željko Koprolčec/Josipa on line

Med številnimi uspešnicami, ki so pevko proslavile, so največje Što me čini sretnom, Oluja, Dok razmišljam o nama, O jednoj mladosti, Sreća, Magla, Boginja, Gdje Dunav ljubi nebo, Nismo mi bez cilja in druge.

Pričela je pri enajstih letih
Svojo glasbeno pot je pričela že leta 1961, ko je kot enajstletna deklica nastopila s pevskim zborom na tekmovanju v Franciji. Osvojili so grand prix in bili proglašeni za najboljši zbor na svetu. Čeprav jo je v rani mladosti zanimala klasična glasba, je kmalu zabredla v rockovske vode kot pevka pri skupinah O'Hara in Zlatni akordi. Nase je prvič resno opozorila na Opatijskem festivalu. Pričela je sodelovati s pevcem in avtorjem glasbe Karlom Metikošem. Leta 1973 sta ustvarila legendarni in nepozabni album Dnevnik jedne ljubavi. Po njegovi smrti leta 1991 je Josipa sodelovala s številnimi skladatelji in glasbeniki, tako z rockovskimi, kot tudi z džez in etno izvajalci.

Najdemo jo tudi v učbenikih
Pevko uvrščamo med najbolj ekstravagantne v svetu glasbe. S svojim izgledom vzbuja veliko pozornost občinstva. Njeno ime najdemo tudi v hrvaškem osnovnošolskem učbeniku za glasbo. Skupaj z Edith Piaf in Freddyjem Mercuryjem je omenjena je v poglavju, ki govori o vokalu.