Katie Melua je verjetno najbolj znana po skladbi Nine Million Bicycles. Foto: MMC RTV SLO
Katie Melua je verjetno najbolj znana po skladbi Nine Million Bicycles. Foto: MMC RTV SLO

Tako smo nekaj minut pred pol sedmo uro zvečer slišali akustični izvedbi romantičnih Perfect Circle in If you were a sailboat z njenega novega album Pictures.

Katie bo nastopila tudi na koncertu 27. aprila v Hali Tivoli. V studiu sta z voditeljem Andrejem Karolijem spregovorila nekaj besed o aktualni koncertni turneji in njenih vzornikih, med njimi je na primer tudi Leonard Cohen. Na vprašanje, ali se včasih boji, da se bo zjutraj prebudila iz prijetnih sanj, je odgovorila, da sicer stoji z nogama trdno na tleh in ima občutek, da situacijo nadzoruje, vendar pa je za zdaj vse tako lepo, da se bo najbrž res na lepem prebudila.

Slišali smo tudi zgodbo o Evi Cassidy, Katiejini vzornici, s katero je hotela na vsak način skupaj zaigrati. Ko je končno prodrla v svetu zabavne glasbe, pa je bilo žal že prepozno – Eva Cassidy je že pokojna.

V Sloveniji je 23-letna Gruzijka znana predvsem zaradi telefonske družbe, ki je njeno pesem Nine Million Bicycles uporabila za glasbeno podlago v svojih reklamnih sporočilih.