Freddie je po mnenju številnih eden največjih rockglasbenikov. Foto: EPA
Freddie je po mnenju številnih eden največjih rockglasbenikov. Foto: EPA

Igralec, znan po filmih Borat in Diktator, ni našel skupnega jezika s še živečimi člani legendarne skupine Queen. Ti namreč ne želijo, da bi bil nastajajoči biografski film o pokojnem pevcu Freddieju Mercuryju komičen, zato so se razšli s Cohenom.

Ob odhodu Barona Cohena julija so se sicer razširile govorice, da naj bi skupina želela preveč "svetniški portret" Mercuryja za igralčev okus. Vendar je, kot je v pogovoru za britansko glasbeno revijo NME dejal bobnar zasedbe Roger Taylor, ki bo skupaj z Brianom Mayjem v filmu poskrbel za glasbo, resnica popolnoma drugačna.

"Na koncu smo se odločili, da Baron Cohen verjetno ni pravi za to vlogo. Nismo želeli, da bi film deloval kot šala. Želimo, da bi se dotaknil ljudi," je pojasnil.

Bomo sploh kdaj gledali film o Mercuryju?
Ob Cohenu je projekt zapustil tudi scenarist Peter Morgan, ki je spisal scenarij za film Frost Nixon. Kot je dejal v pogovoru za BBC, "film verjetno ne bo nikoli dokončan" zaradi sprememb v igralski zasedbi. Vendar naj bi se, kot dodaja The Guardian, projekt vseeno nadaljeval.

Tako nadaljujejo iskanje igralca, ki bi stopil v Mercuryjeve čevlje. Prejšnji teden je govorice, da bo prevzel vlogo, zavrnil Daniel Radcliffe, znan po vlogi mladega čarovnika Harryja Potterja.