Oboževalci skupine Ash so se že ustrašili, da pomeni napoved konca snemanja albumov tudi napoved konca skupine Ash. Foto: EPA
Oboževalci skupine Ash so se že ustrašili, da pomeni napoved konca snemanja albumov tudi napoved konca skupine Ash. Foto: EPA


Skupina, na čelu katere je pevec in kitarist Tim Wheeler, se bo odslej posvetila le izdajanju singlov na svetovnem spletu; ti so donosni, saj se menda danes kar 80 odstotkov vseh singlov proda prek medmrežja. Za razcvet singlov pa ni nepomembno tudi to - tako Wheeler - da je večina ljudi pozabila, kako se naredi dober album. Preden se bodo Ash posvetili le singlom, bodo izdali še en album. 2. julija bo izšel pod naslovom Twilight of the Innocents in naj bi bil čisto zadnji album Ashev.

Zadnji album ne pomeni tudi zadnjega dejanja
Z napovedjo osredotočenja zgolj na snemanje singlov so Ash tudi utišali govorice, da je skupina tik pred razpadom. Šušljanje o morebitnem razpadu skupine se je razširilo po nastopu skupine na festivalu Wight. Takrat je Wheeler množici dejal, da bodo zaigrali pesmi z zadnjega albuma skupine Ash. Občinstvo je besede razumelo dobesedno in oboževalci so se ustrašili, da zadnji album pomeni tudi zadnje dejanje skupine.

Ash so leta 1992 nastali v mestu Downpatrick na Severnem Irskem. Skupina, ki je takrat preigravala mehki in melodični punkrock, se je do mednarodne slave prebila proti koncu 90., ko so glasbene lestvice polnile novopunkovske in britpop skupine. Ash so pogosto "metali" v obe skupini.