Kiril Džajkovski že od začetka 90. prepleta elektroniko in etnoglasbo. Foto: Organizator/Arhiv menedžmenta
Kiril Džajkovski že od začetka 90. prepleta elektroniko in etnoglasbo. Foto: Organizator/Arhiv menedžmenta

Na odru se mu bo pridružila desetčlanska zasedba, s katero je v zadnjih letih nastopil na največjih festivalih v regiji. Občinstvo bo pred koncertom z različnimi "neanglo-ameriškimi ritmi" razgrel DJ Ilko Čulić.

Džajkovski je makedonski skladatelj in producent, znan po kombinaciji makedonske etnoglasbe in elektronike. Ustanovnega člana elektrobenda Bastion, v katerem je sodeloval tudi Milčo Mančevski, in legendarne makedonske skupine Leb i sol številni označujejo za enega izmed pionirjev balkanske elektronike, so sporočili iz agencije Antonov.

Njegov slog prepletanja elektronike in makedonske ter balkanske etnoglasbe sega v začetek 90. let prejšnjega stoletja. Glasba Džajkovskega je bila vključena v številne kompilacije po vsem svetu, 'remiksali' pa so jo znani glasbeniki, kot so Bushwacka, Dreadzone, Danny Briottet, Nathan Coles in številni drugi.

Poleg samostojnih albumov piše tudi glasbo za filme, televizijo in gledališče. Napisal, uredil in produciral je celotno glasbeno podlago za filme Dust, The Great Water (nagrajen za najboljši soundtrack Filmskega festivala v Valencii 2005) in Bal-Can-Can ter dodatno glasbo za Shadows. Med drugim je napisal tudi glasbo za gledališko produkcijo Proud Flesh in moderni balet "La Capinera".