Fantje igrajo tako imenovani G-funk, ki pa so ga (v fužinskem slogu) preimenovali v Đ-funk. Foto:
Fantje igrajo tako imenovani G-funk, ki pa so ga (v fužinskem slogu) preimenovali v Đ-funk. Foto:
Zlatko zarapal za MMC

Pred Orto barom so postopali nekako za to okolje netipično oblečeni ljudje, ki so se vsi namenili poslušat novega slovenskega raperja, a se vsi niti niso uspeli zbasati v zgornje koncertno nadstropje, ker so bile karte že pred začetkom razprodane. Zlatko je s svojimi Optimisti, ki jih sestavljajo Anže Kacafura za mikrofonom, Tadej Košir in Blaž Hribar na kitari, Lenart Božič na basu, Guru, Žurbi in Rok Škrabot, znova napolnil oder s kitarami, basom in bobni in pa seveda predvsem s svojimi rimami.

Nabito z energijo
Dvorano, ki se je pod težo skokov kar tresla, je Zlatko s skupino napolnil z energijo in potešil rim željne poslušalce, ki so mu pri "klepanju" rim vedno znova pritegnili. Poleg pesmi s plošče Svet je lep Prhajam, Zamuvi ga z mano, Moja pesem in drugih, se mu je na odru pridružil še Semo iz Kočevja, s katerim sta zapela Semov komad na podlagi rapareske klasike Regulate Nate Doga in Warrena G-ja, ki se je nekateri verjetno spominjajo iz Jonasovega Videošpona.

Improvizacija - takšna in drugačna
Podpora džezovskih studijskih glasbenikov, mojstrov na svojih inštrumentih, je dala rimani besedi novo nesluteno dimenzijo, saj glasbeniki, vajeni improvizacije, brez težav sledijo njeni nepredvidljivosti in skladbe na licu mesta dograjujejo, nadgrajujejo in peljejo po novih poteh, kar se je izkazalo za zmagovalno kombinacijo, so sporočili iz agencije Street 13, ki zastopa Zlatka. Ta pa je za konec zimproviziral še malo rim le za MMC.

Lejla Švabić

Zlatko zarapal za MMC