KT - le okrajšava, nič globljega. Foto: EPA
KT - le okrajšava, nič globljega. Foto: EPA

K sodelovanju je torej povabila prekaljenega mačka, saj je ta že poskrbel za zvočne podobe albumov skupin U2, New Order in še nekaterih drugih. Tudi za mešalno mizo ni bilo nič prepuščeno naključju, za miks je poskrbel Michael H. Brauer, znan predvsem po sodelovanju s skupinama Coldplay in Rolling Stones.

Album bo seksi
32-letna glasbenica iz Edinburgha, ki je leta 2004 izdala prvenec Eye To The Telescope, je svoj novi album opisala enostavno:" Zelo je seksi, slišali boste veliko ostrih kitar." Dobitnica nagrad brit in ivor novello je nekatere izmed novih pesmi že predstavila na svojih zadnjih koncertih, na radijskih postajah pa je že prvi singel Hold On. Znani so tudi naslovi vseh skladb, ki jih je uvrstila na novo ploščo. To so Little Favours, If Only, White Bird, Funnyman, Hold On, Hopeless, I Don't Want You Now, Saving My Face, Beauty Of Uncertainty, Someday Soon in Paper Aeroplane.

KT je le okrajšava
Ko so jo lani na BBC-jevem Radiu 2 vprašali, zakaj se predstavlja kot KT, je odvrnila, da v ozadju ni nobene filozofije. KT je le okrajšava za Kate Tunstall. Priznala je, da je navdih dobila pri britanski glasbenici Polly Jean Harvey, bolj znani pod imenom PJ Harvey.