Marc Almond je svoje prve glasbene uspešnice ustvaril v okviru dueta Soft Cell. Foto: EPA
Marc Almond je svoje prve glasbene uspešnice ustvaril v okviru dueta Soft Cell. Foto: EPA

Na plošči z naslovom Stardom Road najdemo tako priredbe kot tudi nekaj novih avtorskih skladb. Prvi singel glasbenika, ki je v zgodnjih 80. letih z Davidom Ballom ustanovil skupino Soft Cell, se imenuje I Close My Eyes & Count To Ten. Priredbo skladbe, ki jo v izvirniku poje Dusty Springfield, je posnel s Saro Cracknell iz skupine St. Etienne.

Na album sta uvrščeni tudi nova različica pesmi Charlesa Aznavourja z naslovom I Have Liverd in čudovita prepesnitev pesmi Strangers in the Night, za katero sta besedilo napisala Charles Singleton in Eddie Snyder, glasbo pa Ivo Robić.

Z okoli 11 milijoni prodanih albumov
Almond se je v svet glasbe prebil kot član dueta Soft Cell. S skupino je posnel nekaj zares velikih uspešnic, kot so Bedsitter, Numbers, Torch, Say Hello Wave Goodbye in najbolj znano Tainted Love. Dvojec je do zdaj prodal okoli 11 milijonov albumov, Marc pa med samostojno kariero s svojimi solističnimi albumi ni dosegel tako dobrih prodajnih rezultatov.

50-letni Britanec Peter Mark Sinclair Almond je do zdaj že sodeloval s številnimi svetovno znanimi glasbeniki, kot so Antony in The Johnsons, Siouxsie Sioux, Nico, Lydia Lunch, Nick Cave, Gene Pitney, Jimmy Somerville, Psychic TV, Coil in John Cale.