Tudi našminkani fantje jočejo: zdaj, ko je to obdobje za njim, Manson pogosto spregovori o svoji depresiji. Foto: EPA
Tudi našminkani fantje jočejo: zdaj, ko je to obdobje za njim, Manson pogosto spregovori o svoji depresiji. Foto: EPA

Nasledil je prvo zbirko uspešnic Lest We Forget: The Best of Marilyn Manson, ki je izšla pred tremi leti. Album Eat Me, Drink Me je nastal v Mansonovih težkih časih. Čeprav pravi, da ni hotel pregloboko črpati iz svojih izkušenj, po drugi strani priznava, da odraža točno to, kar on sam v tem trenutku je in kar čuti.

Pred kakšnim letom je bil Manson v globoki depresiji, ni bil zmožen ustvarjati, bil je povsem malodušen. Njegova mama je zbolela za duševno boleznijo, njegovi zaposleni so mu kradli za hrbtom, filmski projekt, na katerem je delal, pa mu je postal v pravo fizično breme, poleg tega pa je razpadalo tudi njegovo dolgoletno razmerje z ženo.

V krizi je zagrabil ... čopič
Svojo kreativno žilico je pevec zopet našel v slikanju, do katerega deli strast s svojo novo 19-letno prijateljico. Potem se mu je odprlo tudi na glasbenem področju. Ko je bila napisana prva pesem, je prišlo v pevcu do prave osvoboditve. Tako je tudi album nastal hitro, še pravi čas, da ga lahko predstavi na poletni turneji po Evropi. Kontroverzni glasbenik, ki je svoje umetniško ime povzel po igralki Marilyn Monroe in krutem ubijalcu Charlesu Mansonu, se bo s svojim šok-rock šovom 20. junija ustavil tudi v ljubljanskih Križankah.

Rachel in Marilyn, zelo osebno?
Spodaj je prvi singel z Mansonove nove plošče, Heart Shaped Glasses, ki je ob premieri dvignil kar nekaj prahu, predvsem zaradi kombinacije krvi in prizorov spolnosti; slednji naj bi, mimogrede, ne bili zaigrani.