Alex Turner in Miles Kane – 25-letnika, ki ta hip ločeno osvajata Otok. Foto: Reuters
Alex Turner in Miles Kane – 25-letnika, ki ta hip ločeno osvajata Otok. Foto: Reuters
Prvenec, ki je navdušil kritike.

Turner je The Last Shadow Puppets s svojim prijateljem, pevcem danes že razpadle skupine The Rascals Milesom Kaneom, sestavil leta 2007 takoj po izidu uspešnega "arktičnega" albuma Favourite Worst Nightmare.
Prvenec The Age of the Understatement je navdušil mnoge, še zlasti melodični singli kot Standing Next to Me in My Mistakes Were Made for You, ki so pokazali Turnerjevo drugo plat.

A leta so minevala, Monkeys so medtem izdali še dva albuma, Miles Kane se je podal na uspešno solokariero, o The Last Shadow Puppets pa se je le sem ter tja slišalo, da "se pripravlja nov material" ali pa da se bosta fanta ponovno lotila projekta, ko končata svoje preostale obveznosti.

Na družni turneji
Zdaj naj bi bilo čakanja le konec 25-letni Kane, ki je prav ta hip na turneji z Arctic Monkeys po Avstraliji, je potrdil, da naj bi se z Alexom morda še letos napotila v studio.
"Posnela bova novo ploščo, ko bo čas pravi. Oba bova vedela, ko bo ta čas napočil. Oba uživava v lastnih projektih, a še vedno delava tudi skupaj in ko bo čas, bova to ponovila,"
je povedal Kane za Noise11.com. In ko so ga vprašali po konkretnem datumu: "Morda ob koncu tega leta, morda naslednje leto."

Ob tem je razkril še, da dejansko sploh ni pričakoval, da bo kot The Last Shadow Puppets posnel cel album in da ga je hitrost, s katero sta s Turnerjem napisala in posnela The Age Of The Understatement, popolnoma šokirala.
"Nisva niti pričakovala, da bova posnela album. Bila sva samo dva mlada fanta, ki sva napisala te pesmi, šla za dva tedna v Francijo zadevo posneti in videti, kaj iz nje bo. V dveh tednih sva posnela 11 pesmi. Krasno se ujameva, midva z Alexom. Krasno partnerstvo."
K. S.