Joe Jackson zdravniku tudi očita, da je bil skrivnosten glede pevčevega zdravljenja ter slabo strokovno usposobljenost. Foto: EPA
Joe Jackson zdravniku tudi očita, da je bil skrivnosten glede pevčevega zdravljenja ter slabo strokovno usposobljenost. Foto: EPA

Na prvo obletnico smrti kralja popa se je njegov oče odločil za vložitev civilne tožbe zoper Jacksonovega zdravnika zaradi malomarnosti pri opravljanju svojega poklica oz. povzročitve smrti s predpisom smrtonosne doze pomirjeval. Od zdravnika zahteva več kot 75.000 ameriških dolarjev odškodnine.

Začetek kazenskega procesa prihodnje leto
Proces na osnovi civilne tožbe Joeja Jacksona bo potekal vzporedno s kazenskim procesom proti Murrayju. V tem naj bi se sojenje zdravniku zaradi nenamernega uboja po zadnjih informacijah predvidoma začelo prihodnje leto.

Svet se po letu dni od smrti spominja kralja popa
V petek je sicer minilo leto dni od nenadne in tragične smrti pevca. Priljubljeni Jacko je umrl v eni izmed losangeleških bolnišnic v 51. letu starosti po tem, ko mu je zaradi pomirjeval zastalo srce. Kljub hitremu posredovanju reševalcev je pomoč prišla prepozno.

Na prvo obletnico smrti so se oboževalci spomnili pevca po več krajih po svetu, med drugim v New Yorku, Tokiu, več nemških mestih, Pragi, Splitu ... Pevčeva mama Katherine se je spominske slovesnosti udeležila v njegovem rojstnem kraju Gary v Indiani, kjer je odkrila tudi spomenik svojemu sinu.

Preostali člani družine pa so obiskali pevčev grob v Los Angelesu, kamor je prišlo tudi na tisoče njegovih oboževalcev. Enega izmed največjih glasbenikov se bodo spomnili tudi na današnjem spominskem dogodku v Beverly Hillsu, ki se ga bodo udeležili tudi člani družine. Oboževalci pa so morali za vstopnice odšteti od 150 do 500 ameriških dolarjev.