Skupina Eskobars bo prihodnji teden izdala svoj prvi album. Foto: Miro Majcen
Skupina Eskobars bo prihodnji teden izdala svoj prvi album. Foto: Miro Majcen

Obalni rockerji Jure Lesar, Bogdan Sojič in Rok Druscovich so bili letos precej aktivni. Februarja so odprli oba koncerta sarajevske skupine Plavi orkestar v dvorani Tivoli, nastopili na Mars festivalu 2010 ob boku priznanih skupin, kot so Dan D, Urban&4 in Skunk Anansie, poleg tega pa vse poletje nastopali na večjih in manjših slovenskih festivalih.

Ukvarjali so se tudi s snemanjem svojega prvega albuma, ki bo izšel naslednji teden. Na njem bo mogoče slišati nagajiva in izvirna besedila ter zanimivo žanrsko zmes, ki naj bi za slovensko glasbo pomenila nekaj novega in drugačnega.

Pevec Jure je bil pri nastajanju albuma še posebej ustvarjalen in je od samega začetka ustvarjal z lastnimi idejami ter z izjemnim talentom ustvaril kar nekaj avtorskih skladb. Sprva so bila vsa besedila napisana v angleškem jeziku, pozneje pa jih je prevedel v slovenščino in ob tem ohranil vso duhovitost.

Pesem Cosmo blues skupina predstavlja kot vabilo ljudem, da poletijo skupaj z Eskobarsi v njihov svet glasbe. Novemu singlu lahko prisluhnete spodaj.