Glasbenik ima v svoji zgodovini kar nekaj zvezdniških razmerij, med drugim tudi z Adriano Limo in Nicole Kidman. Foto: EPA Foto:
Glasbenik ima v svoji zgodovini kar nekaj zvezdniških razmerij, med drugim tudi z Adriano Limo in Nicole Kidman. Foto: EPA Foto:

Lenny Kravitz je septembra lani izdal enajsti studijski album Raise Vibration, nato pa se je podal na svetovno koncertno turnejo. Prav Slovenijo si je izbral za začetek evropskega dela turneje.

Na koncertih predstavlja tudi dva singla z zadnjega albuma, It's Enough in Low. Prva skladba nastavlja aktualno ogledalo sedanjosti, druga je introspektivna kompozicija, ki se ukvarja z vprašanjem predsodkov na začetku odnosa. Pesem ima funkritem, v njej pa lahko slišimo pihala, godala in celo vokal pokojnega Michael Jacksona.

Nagradna igra je zaključena. Pravila o sodelovanju v nagradni igri si lahko preberete tukaj.

54-letni roker, ki se je ves čas spogledoval s soul- in fankritmi, je v svoji karieri prodal 40 milijonov albumov in osvojil štiri grammyje.

Zase pravi, da je še vedno otrok cvetja. In z novim albumom poziva ljudi, naj postanejo del spremembe. Poslušalcem po vsem svetu se je vtisnil v spomin po skladbah, pesmih, kot so Let Love Rule, Mr. Cab Driver, Be, Mama Said, It Ain't Over 'til It's Over, Believe, Stand By My Woman, American Woman, Are You Gonna Go My Way?, If You Can't Say No, Fly Away, I Belong To You, Where Are We Runnin' ... Prodal je več kot 38 milijonov plošč po vsem svetu, uveljavil pa se je tudi v filmskem svetu in zaigral v dveh delih franšize Igre lakote ter filmih, kot sta Precious in Batler.