Z MMC-jem na večer romske glasbe. Foto: BoBo
Z MMC-jem na večer romske glasbe. Foto: BoBo

Klub Zlati zob, ljubljanski hram etno kultur sveta, od novembra deluje na dveh novih lokacijah manjši in butični akustični koncerti potekajo v nekdanji tovarni Teol (nasproti Tržnice Moste), večji koncerti pa bodo potekali v Festivalni dvorani.

V petek, 2. decembra, ob 21. uri pripravljajo poslastico za ljubitelje romske glasbe.

Orkestar Bojana Ristića je bil letos razglašen za najboljši orkester na najbolj znanem festivalu trubačev na svetu, na Dragačevskem zboru v Guči. Zaigrali bodo znane uspešnice, kot so Nesanica, Djurdjevdan, Lipe cvatu, Ružica si bila, Kalašnikov, Čaje Šukarije, Mesečina, La Bamba ...

Glasbena skupina Šukar (pomeni "lepo in dobro") pa je prva in vodilna slovenska zasedba, ki z romsko glasbo ter melodijami s poskočnicami in baladami seznanja domačo javnost in ob tem vzklika: "Zadržanost ni zaželena, navdušeni kriki 'opa!' - brez posebnega razloga - pa zelo!"

Nagradna igra je zaključena. Trem srečnežem, ki so pravilno odgovorili na nagradno vprašanje, smo podelili po dve vstopnici.

Vstopnice prejmejo:
- Barbara Remic,
- Ksenija Rubinič in
- Andrej Rubinič.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslovmmc-nagrade@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.