Sinead se je v zapeljivko (ki zelo spominja na Jessie J) preobrazila le za fotografiranje, sicer pa ostaja zvesta svoji stari podobi. Foto: EPA
Sinead se je v zapeljivko (ki zelo spominja na Jessie J) preobrazila le za fotografiranje, sicer pa ostaja zvesta svoji stari podobi. Foto: EPA

47-letna irska glasbenica je svoj preprosti slog in obrito glavo zamenjala za tesna izzivalna oblačila in črno lasuljo ter s to podobo napovedala svoj 10. studijski album z naslovom I'm Not Bossy, I'm The Boss (Nisem gospodovalna, sem gospodarica).

Album bi sicer moral nositi naslov The Vishnu Room, vendar se je pevka dva meseca pred izidom albuma premislila. Idejo za nov naslov je našla v feministični kampanji Ban Bossy, ki ljudi spodbuja k temu, da ambiciozne ženske nehajo označevati za gospodovalne.

Zamisel za kampanjo je prišla od direktorice Facebooka Sheryl Sandberg, podpirajo pa jo številne uspešne ženske, med drugim pevka Beyoncé, igralki Jane Lynch in Jennifer Garner, modna oblikovalka Diane von Furstenberg ter političarka Condoleezza Rice. V oglasu, ki si ga lahko ogledate spodaj, razložijo, da se ambicioznim ženskam pogosto namenjajo slabšalne oznake, ki jih sodelujoči v kampanji želijo prepovedati. Hkrati pa dekleta in ženske spodbujajo, naj bodo takšne, kot so, in naj se ne predajo.

Kampanja je navdušila tudi O'Connorjevo, ki je idejo za naslov albuma dobila prepozno, saj so bili ovitki že v tiskanju. Pri tem je imela srečo, saj so pri založbi, po tem, ko so videli nove promocijske fotografije s črnolaso Sinead, želeli zamenjati naslovnico albuma. "In tako sem lahko zamenjala tudi naslov," je povedala pevka.

Album I'm Not Bossy, I'm The Boss bo izšel v začetku avgusta, Sinead pa je pred kratkim v oddaji The Saturday Night Show že predstavila svojo novo pesem How Nice A Woman Can Be (prisluhnete ji lahko spodaj), v kateri (ironično) prepeva: "Nisem dobra v ničemer, razen v tem, da te ljubim. Prosim, dragi, pusti, da sem tvoja sužnja. Prosim, pusti, da cel dan čistim tvojo hišo ..."