Duran Duran med nastopom. Foto: Reuters
Duran Duran med nastopom. Foto: Reuters

Ob pogledu na dolg seznam predlogov morebitnih novih članov rokovske hiše slavnih člani zasedbe Duran Duran niso niti pomislili, da bo ta čast doletela prav njih. Zagotovo jim ne manjka uspehov, so pa ob prejemu nagrade povedali, da so desetletja stvari delali drugače, kot bi se morda od njih pričakovalo. Očitno je ravno plavanje proti toku letos odločilo skupini v prid. Prvi pokazatelj o tem, kdo bo doživel glasbeno nesmrtnost, je bilo glasovanje javnosti.

Duran Duran so s konkurenco zlahka pometli, pa čeprav glas ljudstva predstavlja le majhen odstotek končnega rezultata. Kljub temu je odločitev publike pokazala, da si vstop v hišo slavnih zaslužijo ravno tisti, ki so s svojo glasbo ganili milijone, piše Rolling Stone.

''Prepričan sem, da je glasovanje imelo vpliv tudi na druge odločevalce,'' je za Rolling Stone povedal Simon Le Bon in dodal, da taka glasovanja pokažejo, kaj si javnost zares želi. Na slovesnosti sta manjkala Warren Cuccurullo in Andy Taylor. Slednji je v pismu oboževalcem, ki ga je prebral Le Bon, razkril, da se že nekaj časa bori z rakom na prostati. ''Čeprav moje zdravstveno stanje ni smrtno nevarno v tem trenutku, je bolezen neozdravljiva. Zadnje čase sem se počutil dobro, predvsem zaradi neverjetnih naporov mojega zdravstvenega osebja, a se je stanje pred kratkim obrnilo,'' je bil v pismu odkrit Taylor.

Skupina je od ustanovitve leta 1978 izdala 15 studijskih albumov, več kot štirideset singlov, med katerimi so uspešnice, kot so Hungry Like the Wolf, Is There Something I Should Know, The Reflex, I Don't Want Your Love in mnogi drugi hiti, ki so zaznamovali osemdeseta in začetek devetdesetih let.

Ob tem so v dvorano slavnih rokenrola sprejeli tudi Dolly Parton in Eminema.

Utrinke s prireditve ob vpisu novih članov v dvorano slavnih rokenrola si oglejte v galeriji.