41-letna pianistka, pevka in tekstopiska, ki je zaslovela s svojo mešanico džeza, popa in kantrija, ima za seboj že skoraj 20-letno glasbeno kariero. Foto: EPA
41-letna pianistka, pevka in tekstopiska, ki je zaslovela s svojo mešanico džeza, popa in kantrija, ima za seboj že skoraj 20-letno glasbeno kariero. Foto: EPA

Naslov albuma označuje glasbeničino željo, da se premaknemo iz kaosa, morebitno temačnost pa bolj kot črnogledosti pripisuje človeški želji po bližini, piše revija Rolling Stone. Kot je povedala večkratna grammyjeva nagrajenka, je navdih za uvodno skladbo How I Weep dobila v poeziji, v katero jo je v zadnjem času vpeljala prijateljica, ter v delih avtorjev, kot sta Dr. Seuss in Shel Silverstein, ki jih zvečer prebira svojim otrokom.

Pred objavo omenjene pesmi je oboževalcem za pokušino že ponudila skladbo I'm Alive, ki jo je izvedla v sodelovanju s frontmanom skupine Wilco Jeffom Tweedyjem, še piše glasbena revija Rolling Stone. Novi album bo sledil lanskemu Begin Again.

Sicer ima 41-letna pianistka, pevka in tekstopiska, ki je zaslovela s svojo mešanico džeza, popa in kantrija, za seboj že skoraj 20-letno glasbeno kariero. Leta 2002 je namreč izdala uspešni prvenec Come Away With Me, ki so mu sledili še trije uspešni albumi Feels Like Home (2004), Not Too Late (2007) in The Fall (2009), izdala pa je tudi dva albuma s svojo kantrizasedbo The Little Willies.

Z albumom Little Broken Hearts (2012) se je preizkusila s pop-rockovsko obarvanimi skladbami, leto pozneje pa je s pevcem skupine Green Day Billyjem Joejem Armstrongom posnela posebno zbirko priredb ameriške rock'n'roll skupine The Everly Brothers z naslovom Foreverly. Leta 2016 je izdala še album Day Breaks, ki je bil znova posvečen soulu in džezu.