Tajči je pretekle mesece nastopala po ZDA, zdaj pa si bo privoščila poletni oddih. Foto: facebook
Tajči je pretekle mesece nastopala po ZDA, zdaj pa si bo privoščila poletni oddih. Foto: facebook
Tajči
Oboževalci še niso pozabili nekdaj velike zvezdnice. Foto: facebook

Pevka s pravim imenom Tatjana Cameron je lani poleti napovedala svojo prvo turnejo po dvajsetih letih premora. Še preden je stopila na oder, pa je turnejo že odpovedala. Kot je takrat dejala, je bila razlog gospodarska kriza.

Pevka uspešnice Hajde da ludujemo se je tako vrnila v Združene države Amerike, kjer sicer živi že 20 let, in tam nadaljevala svojo glasbeno pot kot pevka cerkvenih pesmi. Vendar pa si še vedno želi turneje na območju nekdanje Jugoslavije, kar je mogoče razbrati tudi na spletni strani, na kateri zbira donacije.

Idejo za zbiranje denarja je dobil pevkin mož Matthew Cameron, ki jo že od nekdaj podpira pri njeni glasbeni karieri. Želel je, da bi zbrala dovolj denarja za snemanje novega albuma, ki bi ji pomagal na pot stare slave, poroča hrvaški spletni portal Vecernji.hr.

Namesto 14.000 kun zbrali kar 23.000 kun
Na spletni strani je pisalo: "Za vsakih prejetih 1140 kun (152 evrov) bo Tajči posnela soliden demo, za darovanih 2850 kun (380 evrov) lahko posname celo pesem." Napisano je bilo tudi, da zaradi finančnih težav Tajči pretekla leta ni mogla posneti vseh pesmi, ki jih je želela, in da upa, da jih bo lahko s pomočjo svojih oboževalcev.

Vsak donator, ki je prispeval 143 kun (19 evrov), je za zahvalo dobil pevkin poster z avtogramom, za 285 kun (38 evrov) si je lahko izbral kateri koli pevkin album, za 2850 kun (380) pa je lahko določil, katera Tajčina pesem bo na novem albumu.

Najbolj radodarni, ki so pevki podarili kar 5700 kun (760 evrov), pa so dobili priložnost, da Tajči uglasbi in zapoje pesem, ki so jo napisali sami. Cameronova ideja je bila uspešna, saj so namesto pričakovanih 14.000 kun (1.870 evrov) zbrali kar 23.000 kun (3.073 evrov). Tajči bo zdaj lahko posnela novi album, ali jo bo ta ponovno popeljal med zvezde, pa je vprašanje časa.