Tajči želi, da bi lahko njen koncert obiskali vsi, ki si tega želijo. Foto: Facebook
Tajči želi, da bi lahko njen koncert obiskali vsi, ki si tega želijo. Foto: Facebook

Njena prva turneja po dvajsetih letih premora bi se morala začeti 14. oktobra v zagrebški Areni, končati pa pri nas, 28. oktobra v Stožicah. Tajči je v sporočilu za javnost dejala, da bo veliko balkansko turnejo prestavila zaradi gospodarske krize.

Želi namreč, da bi bile vstopnice za koncert dostopne vsem, ki bi želeli v živo slišati njene uspešnice, kot so Hajde da ludujemo, Moj mali je opasan in Bube u glavi. Na svoji spletni strani je zapisala: "Zaradi velikih stroškov, ki jih imamo s turnejo, to trenutno ni mogoče, zato smo se odločili, da počakamo in turnejo prestavimo na pomlad."

Dodala je še: "Žal mi je zaradi spremembe datuma turneje, vendar občinstvu dolgujem po dvajsetih letih pošteno vrnitev." Na socialnem omrežju Facebook pa se je zahvalila svojim oboževalcem za podporo.

Do začetka turneje pa pevka ne namerava počivati. Pripravila bo nekaj novih pesmi in nekaj novih predelav starih uspešnic, ki jih bo posnela z ekipo hrvaških in ameriških glasbenikov.

Hajde da ludujemo je sicer ena izmed največjih uspešnic nekdanje Jugoslavije, s katero je Tajči leta 1990 zastopala nekdanjo Jugoslavijo na izboru za pesem Evrovizije in tam osvojila sedmo mesto. S svojo energijo in karizmo je v začetku 90. let priljubljena Tajči očarala na milijone ljudi v nekdanji Jugoslaviji in še danes velja za eno največjih zvezdnic tega območja.