Foto: AP
Foto: AP

Zaradi ponovne zmešnjave pri nakupu vstopnic za koncert zvezdnice Taylor Swift je Anthony Silva zapravil kar 19.500 evrov. Sicer je štiri vstopnice za turnejo The Eras že kupil v redni prodaji, da bi jih 19-letni hčeri podaril za božič, a teh nikoli ni dobil.

Sporni Ticketmaster

Med ljubitelji koncertov sta v preteklem letu odmevali sporni praksi portala Ticketmaster pri koncertih Bad Bunnyja in Taylor Swift.

Po dveh zaporednih škandalih je postalo jasno, da prodajni velikan po združitvi s prireditelji koncertov Live Nation Entertainment na trgu deluje skoraj monopolno. Podjetje namreč nadzira več kot 70 odstotkov vseh prodanih vstopnic v ZDA, tudi zaradi priročnega sodelovanja z enim največjih koncertnih organizatorjev. Ameriški senat je že novembra lani napovedal, da bo njihova protimonopolna komisija organizirala zaslišanje o pomanjkanju konkurence v državni industriji pri prodaji vstopnic in o tem, kako združitev živega zabavništva in industrije prodaje vstopnic škoduje strankam in umetnikom.

Težave so poleg spornega portala Ticketmaster imeli oboževalci tudi na drugih spletnih prodajnih mestih. Silva je za štiri vstopnice na strani StubHub plačal nekaj več kot 1600 evrov, a je ostal brez denarja in vstopnic.

Sorodna novica Ameriški senat bo zaradi Taylor Swift raziskal domnevni monopol družbe Ticketmaster

Odločil se je, da hčerke ne bo pustil na cedilu in v zadnjem trenutku pri drugem prodajalcu našel ene izmed zadnjih koncertnih vstopnic. Cena ga je osupnila, za 4 vstopnice je moral odšteti 19.500 evrov, 12-krat več kot takrat, ko jih je kupil prvič.

StubHub namreč vstopnice na dom pošlje le dan ali dva pred koncertom, tokrat pa se to sploh ni zgodilo. "To ni pravično, posredovalci vstopnic ne bi smeli čakati do zadnjega dne, da pošljejo vstopnice," je potarnal za WCVB.

"Za nastalo situacijo krivim nekompetentnost podjetja StubHub," je jezno dodal.

Izraza na obrazih deklet si ne želi več doživeti

Silva 19-letnice in njenih prijateljic ni želel razočarati, ko je povedal, da vstopnic zares ni, so sprva mislile, da jih vleče za nos. "Ko sem jim povedal, da vstopnice niso prišle, me je njihov pogled na obrazu pretresel. Nikoli več si ne želim, da se kdo tako počuti kot ta dekleta," je dodal.

Sorodna novica Oboževalci Taylor Swift pred dilemo: izpustiti koncert ali za vstopnico odšteti (do) 28 tisočakov?

Katlyn se je koncerta veselila devet mesecev, a ko je izvedela, da ga ne bo doživela, je vrag vzel šalo. "Odvihrala sem domov in udarjala v stvari, tako sem bila jezna in razočarana," je povedala. Na koncu bo tako s prijateljicami le uživala v koncertu, a za kakšno ceno.

Organizatorji na treh koncertih na stadionu NFL moštva New England Patriots pričakujejo 200.000 oboževalcev pevke.