Tweak Bird se ne bojijo niti eksperimentiranja ne izletov v psihedelični rock. Foto: Buba
Tweak Bird se ne bojijo niti eksperimentiranja ne izletov v psihedelični rock. Foto: Buba

Prvi glasbeni zapis Reservations (2008) je producentsko obdelal tandem Deaf Nephews (Dale Crover/Melvins in Toshi Kasai/Big Business). Minialbum sedmih pesmi je predstavil zasedbo, zavezano agresivnemu "žaganju", kjer neizprosno razbijanje bobnov sekajo kitarski rifi in "odbit" tandem vokalov.

Novi album se predstavi
Tweak Bird se ne bojijo niti eksperimentiranja ne izletov v psihedelični rock. Zasedba je koncertno prekrižarila rodno grudo in nastopala ob izvajalcih, kot so Tool, Big Business, Earthless in Valiant Thorr, evropsko občestvo pa je Tweak Bird spoznalo šele na festivalu All Tomorrow's Parties, kjer so igrali na povabilo legendarnih Melvins.

Na prvem nastopu na slovenskih tleh v Menzi pri koritu decembra lani sta brata Bird navdušila občinstvo z eksplozivnim nastopom, med katerim se v ponorelem tempu zavrti stoner rock, garažni blues in psihedelični rock. Na aktualnem "razsajanju" po koncertnih odrih stare celine Tweak Bird predstavljata istoimenski novi album. Za sočen zvok je tudi tokrat zaslužen tandem Deaf Nephews, brata Bird pa vdihneta raznolikost skladbam z razširjenim inštrumentarijem, kjer ob bobnenju in struženju kitar najdejo prostor tako saksofon kot teremin in celo gong.

V klubu Channel Zero se bosta ekscentrična brata z zasedbo ustavila v petek, 15. oktobra, ob 21.00, dvorano bodo ogrevali Zmajev rep iz Bistrice ob Sotli, ki so, ko pišejo organizatorji, slišati kot "zlitje nalomljene progresive ter jazzovskega navdiha". Dan kasneje lahko Tweak Bird ujamete v črnomeljskem MKK-ju.