Trenutno intenzivno koncertirajo. Foto: Sami Rahim
Trenutno intenzivno koncertirajo. Foto: Sami Rahim

Happy Ol' McWeasel so postali del ene izmed najuspešnejših videoiger na svetu. Skladba Danny Boy v izvedbi slovenskih folk pank rockerjev je namreč svoje mesto našla v svetu Call of Duty, ki jo igra več milijonov ljudi po vsem svetu.

Snovalci franšize so jo pred dnevi umestili v videoigro Call of Duty: Modern Warfare II Warzone 2.0 in Warzone Mobile. Glasbo slovenske skupine bodo igralci tako lahko predvajali v svojih vozilih.

Kratek izsek iz Call of Duty so objavili tudi na družbenih omrežjih.

Njihove skladbe tudi del filmov

Happy Ol' McWeasel, ki so 17. marca praznovali 16 skupnih let in izdali nov album Such is Life, so svojo edinstveno, "šus" verzijo irske ponarodele skladbe Danny Boy sicer umestili na svoj prvenec No Offence, ki je luč sveta ugledal leta 2012.

Za Mariborčane, ki trenutno intenzivno koncertirajo po Sloveniji, čaka jih tudi tujina, pa pravzaprav ni prvič, da se je njihova skladba uporabila v zabavni industriji. Priredbo skladbe Danny Boy so čez lužo že uporabili v televizijski seriji The Crazy Ones, v kateri je glavno vlogo upodobil Robin Williams. Njihove skladbe so in še bodo uporabljene tudi v filmih.