Dvojec Pet Shop Boys na koncertu v Bostonu. Foto:
Dvojec Pet Shop Boys na koncertu v Bostonu. Foto:

Pri nastajanju albuma je Pet Shop Boysom priskočila na pomoč producentska ekipa Xenomania, ki je v preteklosti že sodelovala z znanimi glasbeniki, kot so Sugababes, Girls Aloud, Gabriella Cilmi in mnogimi drugimi.

Pet Shop Boys, ki sta letos prejela nagrado brit za neverjeten prispevek k glasbi, sta s Xenomanio soustvarila tri od 11 skladb. Pod druge skladbe albuma Yes pa se je podpisal uspešen tandem Tennant/ Lowe, kreativno jedro Pet Shop Boys. Producent albuma Yes je Brian Higgins iz Xenomanie.

Video na desni: Love Etc.

Eden izmed članov popdueta Chris Lowe je dejal, da je album "enostavno odličen, še boljše pa je bilo sodelovanje z Xenomanio." Z njim se strinja tudi Neil Tennant in dodaja: '' Enostavno povedano, je fantastičen, široko zastavljen, popalbum.''

Na albumu je mogoče slišati skladbe Love etc., All over the world, Beautiful people, Did you see me coming?, Vulnerable, More than a dream, Building a wall, King of Rome, Pandemonium, The way it used to be in Legacy.

"Življenje se ne vrti samo okoli bogastva in nakupovanja"
Napovedno skladbo Love etc. Pet Shop Boys opisujeta kot nekakšno "post-lifestyle" himno, ki zveni drugače kot vse prejšnje skladbe. "Življenje se ne vrti samo okoli bogastva in nakupovanja," sta ob tem dejala člana skupine, ki upata, da bodo poslušalci ujeli globlji pomen skladbe.

A. M.