Srečno, Phil Collins! Foto: AP
Srečno, Phil Collins! Foto: AP

Collinsu sta se na odru O2 Arene pridružila preostala dva člana zasedbe Genesis, klaviaturist Tony Banks in kitarist Mike Rutherford, ko je Collins zbrani množici dejal, da je to njihov poslovilni koncert. Ves čas koncerta je sedel na stolu, za bobni pa je sedel njegov sin Nic. Na zadnjem koncertu so izvedli 23 pesmi.

Skupina se je pred kratkim po 14 letih znova odpravila na koncertno turnejo, ki jo je poimenovala The Last Domino? Tour, piše CNN.

Phil Collins je že lani septembra dejal, da ne more igrati več bobnov, saj z eno roko komaj drži bobnarsko palico. V preteklosti je imel namreč več operacij hrbta, po eni izmed njih je utrpel poškodbe živcev in tako delno izgubil občutek v prstih. Poleg tega trpi tudi za sladkorno boleznijo tipa 2.

Pevec je sicer pred desetletjem naznanil upokojitev, a se je leta 2017 že vrnil na odre v sklopu nastopov, ki jih je združil pod imenom Not Dead Yet.

Glavni pevec skupine Genesis je postal daljnega leta 1975.

"Danes je konec nekega obdobja. Da sem lahko v živo spremljala zadnji nastop, si bom zapomnila vse življenje, ta dogodek bo za vedno ostal v mojem srcu. Na odru je bilo toliko ljubezni. Vem, da občinstvo želi, da se to še ne bi končalo. Hvala skupini Genesis za vse spomine, hvala očetu, ker je bil tako velik navdih, in hvala bratu Nicu, da sem bila najbolj ponosna sestra. Čeprav se je turneja končala, bodo lahko tudi nove generacije še naprej praznovale pet desetletij njihovih pesmi," pa se je očetu na Instagramu poklonila hči, igralka Lily Collins.