Jim Reid (1961) je zasedbo The Jesus and Mary Chain ustanovil skupaj s svojim starejšim bratom, kitaristom Williamom Reidom. Foto: EPA
Jim Reid (1961) je zasedbo The Jesus and Mary Chain ustanovil skupaj s svojim starejšim bratom, kitaristom Williamom Reidom. Foto: EPA

Kot poroča Pitchfork, je novico potrdil njihov menedžer Alan McGee. Plošča, ki nastaja pod okriljem založbe Warner Bros., bo njihova prva izdaja svežega materiala po 18 letih, nazadnje je leta 1998 izšel Munki. Lani, ko so izdali koncertni album Live at Barrowlands, je pevec Jim Reid (skupaj z bratom Williamom sta avtorja večina komadov zasedbe) namignil, da pripravljajo novo ploščo.

V letih 2014 in 2015 je zasedba, ki je delovala med letoma 1983 in 1999, nato pa se po osemletnem premoru spet začela združevati, izvedla več koncertov, s katerimi so zaznamovali 30-letnico njihovega ikoničnega prvenca Psychocandy.

The Jesus and Mary Chain so v 80. postali razvpiti zaradi svojih izjemno kratkih koncertov, trajali so okrog 20 minut, občinstvu pa so kazali hrbte. Večkrat je med množico izbruhnilo nasilje, britanski tabloidi so vse skupaj še bolj napihnili in zasedbe, ki je veliko eksperimentirala z mamili, se je prijel vzdevek "novi Sex Pistols".

Prilagamo pesem Just Like Honey z albuma Psychocandy, ki odlično dopolnjuje sloviti zadnji prizor iz filma Sofie Coppole Izgubljeno s prevodom.