The Stroj obljubljajo visoke električne frekvenc in osupljive vizualne učinke zvočnih vibracij. Foto:
The Stroj obljubljajo visoke električne frekvenc in osupljive vizualne učinke zvočnih vibracij. Foto:

Primož Oberžan, ustanovitelj in idejni vodja zasedbe The Stroj ter avtor večine nenavadnih inštrumentov, po katerih je skupina prepoznavna - po odhodu dela zasedbe, ki se je preimenovala v Strojmachine - nadaljuje ustvarjalno pot pod nespremenjenim imenom.

V dopolnjeni in prenovljeni zasedbi, ki jo po novem sestavljajo nekateri najboljši slovenski tolkalci, je udarno ritmiko nadgradil z elektromehanskimi inštrumenti in elektronsko modificiranimi zvoki strojev, ki se jim je pridružil še ženski vokal. Druga novost na nastopih The Stroja pa bo še zanimiva vizualizacija njihove glasbe.

Novi singel na radiih marca
Po dveh letih medijskega premora lahko novi single zasedbe The Stroj na radijskih valovih pričakujemo konec marca, kmalu zatem pa bo izdan še videospot.

"Vesel sem, da lahko svojo glasbeno prihodnost uresničujem s profesionalnimi glasbeniki, ki razumejo glasbeno vizijo The Stroja in rezonirajo na frekvenci, ki omogoča njeno realizacijo. S kolektivom The Stroj tako svoja vznemirljiva glasbena raziskovanja razširjamo na področje visokih električnih frekvenc in osupljivih vizualnih učinkov zvočnih vibracij, ki bodo v kombinaciji s subtilnim ženskim vokalom zagotovo dodobra prevetrili vse poslušalce v našem slušnem dosegu," je povedal Primož, ki se veseli ponovne vrnitve The Stroja na koncertne odre.

A. M.