Jadranka Juras je šolana džezovska pevka, že več kot desetletje pa je stalnica na slovenskem glasbenem prizorišču. Foto: Kino Šiška
Jadranka Juras je šolana džezovska pevka, že več kot desetletje pa je stalnica na slovenskem glasbenem prizorišču. Foto: Kino Šiška

Jurasova je štiri leta delovala kot pevka v skupini Planet Groove, s katero so izdali dve zgoščenki – Livin' on planet earth in ploščo Zakon Groovitacije. Z zadnjega albuma je prišla uspešnica Sonce, ki je bila razglašena tudi za pesem in spot leta 2000 v slovenski glasbeni oddaji Videospotnice na TV Slovenija.

V februarju leta 2006 je izšel odlično prodajani in kritiško dobro ocenjeni album z naslovom Anima, s katerega so prišle uspešnice Ko bi le vedel, Seniorita, Bushi in Motne vode. Posnela je glasbeni video za pesem Še vedno verjamem.

Šolana džezovska pevka
V letu 2007/2008 je uspešno diplomirala na graški univerzi za glasbo, diplomirala je iz koncertnega džezovskega petja, veliko nastopala in vodila glasbene delavnice ter zbirala material za novo zgoščenko. Vmes je začela sodelovati z glasbeno skupino Laibach, s katero je odigrala tudi vse večje nastope in spomladansko turnejo po Evropi, ter posnela duet s pevko Alenko Godec na njeni novi zgoščenki So najlepše pesmi že napisane.

Trenutno predstavlja svojo drugo samostojno ploščo z naslovom Sakura, ki je izšla konec leta 2009. Album je tako kot Anima v medijih žel visoke pohvalne kritike ter se v prvih tednih zavihtel na lestvico najbolje prodajanih zgoščenk v Sloveniji. Na lestvice so se zavihteli singli Drugače ne znam, Podej naprej, La la la la la la in singel Če ne bomo sami, za katerega je posnet tudi glasbeni spot.

Na koncertu, ki bo drevi ob 21.00 v Kinu Šiška, bo Jadranka Juras nastopila v družbi Milana Stanisavljevića (klaviature), Žige Kožarja (bobni), Mihe Koretiča (kitara), Jošta Drašlerja (bas), Blažke Oberstar (vokal, flavta), Lee Likar (vokal) in Jane Gamser (vokal).