Tame Impala -  'vez med Beatli, Zeppelini, stoner psihedelijo in indie eksplozijo' rockovske sedanjosti. Foto: Kino Šiška
Tame Impala - 'vez med Beatli, Zeppelini, stoner psihedelijo in indie eksplozijo' rockovske sedanjosti. Foto: Kino Šiška

"Mladci iz Pertha, ki so potegnili vez med Beatli, Zeppelini, stoner psihedelijo in indie eksplozijo ter rocku sedanjosti vdihnili nov smisel", prvič prihajajo na naše območje. Zasedbo Tame Impala sestavljajo Kevin Parker, Dominic Simper, Jay Watson, Nick Allbrook in njihova najnovejša pridobitev Julien Barbagello. Ohlapno so se povezali leta 2007, njihov prvi EP je izšel leta 2008, sledil mu je prvenec Innerspeaker leta 2010 in nato drugi album Lonerism (2012).

Po vrtincu, ki je sledil prvencu, so si fantje vzeli čas za predah, lanski album Lonerism pa je po svetu požel takšno navdušenje, da mu je ob koncu leta 2012 sledila razprodana svetovna turneja, ki je obsegala 29 mest, 33 datumov in več kot 45.000 obiskovalcev - če festivalov sploh ne štejemo. Ker so tako zaželeni, so se Tame Impala februarja odpravili še na eno svetovno turnejo, na kateri je večina dolge vrste koncertov že razprodana.

Lonerismu so pohvale in priporočila izrekli drugi glasbeniki in zvezdniki, v glasbeni industriji si je od tistih, ki narekujejo okus, prislužil le najvišje ocene, med drugim je bil izbran tudi za album leta 2012 po izboru revije NME. MMC-jev recenzent Miroslav Akrapovič mu je namenil oceno 4.

Že veste, kje boste 12. avgusta?