Skupine Rage Against the Machine v Evropo še ne bo. Foto: EPA
Skupine Rage Against the Machine v Evropo še ne bo. Foto: EPA

Skupina se je po enajstmesečni odsotnosti na glasbene odre vrnila šele prejšnji mesec. Najprej so imeli nekaj koncertov v Severni Ameriki. Njihova turneja Run The Jewels bi se sicer morala začeti že marca leta 2020.

A med njihovim drugim koncertom 11. julija v Chicagu je pevec Zack de la Rocha staknil poškodbo noge. Kljub temu je skupina nadaljevala turnejo, de la Rocha pa je na odru od takrat ves čas sedel. Skupina pa je zdaj na družbenih omrežjih sporočila, da so de la Rochi po zdravstvenem posvetu odsvetovali, da nadaljuje nastope. Potrdili so le še nedeljski koncert v New Yorku.

"Upam, da se vidimo kmalu"

To pomeni, da je skupina Rage Against the Machine odpovedala vse nastope na Otoku in v celinski Evropi, ki bi morali potekati do konca avgusta in septembra. Sloveniji najbližje bi se morali ustaviti 17. avgusta v Zagrebu, štiri dni prej je bil njihov nastop napovedan na Dunaju.

"Zelo smo razočarani zaradi te odpovedi. Zack se mora vrniti domov na počitek in rehabilitacijo. Poleti in natrpan urnik v Združenem kraljestvu ter preostali Evropi bi bili preprosto preveč tvegani za njegovo popolno okrevanje," so zapisali. "Opravičujemo se vsem oboževalcem, ki so več let čakali, da nas končno vidijo. Upam, da se bo to zgodilo kmalu," so končali svoje sporočilo.

Še vedno pa imajo v načrtu, da med februarjem in aprilom prihodnje leto izvedejo niz nastopov v ZDA in Kanadi.