Foto: AP
Foto: AP

50-letni raper s pravim imenom Earl Simmons naj bi prestal srčni napad. Kot poroča TMZ, so glasbenika prepeljali v bolnišnico v New Yorku, kjer ostaja v kritičnem stanju.

Viri so za TMZ povedali, da je raper v "vegetativnem stanju". Po nekaterih drugih poročanjih naj bi zdravniki zaznali "nekaj možganske aktivnosti".

Potem ko je novica o DMX-ovi hospitalizaciji prišla na dan, mu je več zvezdnikov na družbenih omrežjih zaželelo, da bi okreval.

"Molite za mojega brata DMX-a," je zapisal raper Ja Rule. Missy Elliot pa je s svojimi sledilci delila fotografijo glasbenega kolega in zapisala: "Molite za DMX-a in njegovo družino."

Težav z mamili ni skrival

DMX je bil vedno odkrit glede svojega boja z odvisnostjo od mamil. Leta 2017 je odpovedal vrsto napovedanih nastopov in koncertov, ko je šel znova na zdravljenje zasvojenosti.

"Zdaj je pomembno, da si vzame nekaj časa prosto in se osredotoči na svoje zdravje, da bo lahko boljši oče, prijatelj in izvajalec," je takrat povedal DMX-ov menedžer Pat Gallo.

DMX se je v center za zdravljenje odvisnosti znova vrnil leta 2019, kmalu za tem, ko so ga izpustili iz zapora zaradi utaje davkov. Za zapahi je presedel leto dni. Na odre se je znova vrnil decembra 2019.