Le dve leti sta bili potrebni, da je RBD postal vodilni popfenomen na svetu. Foto:
Le dve leti sta bili potrebni, da je RBD postal vodilni popfenomen na svetu. Foto:

Njihove pesmi že nekaj časa osvajajo prva mesta prodajnih in popglasbenih lestvic, tako v Sloveniji kot tudi v tujini.

Debitirali so decembra 2004 z albumom Rebelde, ki je izšel pod okriljem diskografske hiše EMI. Njihov uspeh je toliko bolj presenetljiv, ker so nastali v okviru televizijske uspešnice Rebelde. Njeni glavni igralci Anahi, Dulce, Maite, Alfonso, Christian in Christopher so kmalu presegli svoje fantazijske televizijske like in v resničnem svetu popglasbe doživeli uspeh, ki je presegel vsa pričakovanja.

Prvi trije singli Rebelde, Solo Quedate En Silencio in Salvame so se uvrstili na sam vrh mehiških lestvic. Album Rebelde je nato osvojil najprej portugalsko, nato brazilsko in na koncu še ameriško tržišče z več kot miljon in pol prodanimi izvodi. V juliju 2005 je izšel dvd/cd Tour Generación RBD en Vivo. Skupina je samo v glavnem mestu Mexico City razprodala 6 koncertov.

Danes je album Rebelde prodan že v več kot 2 milijona izvodih po vsem svetu. Leta 2005 mu je sledil še album Nuestro amor, nato pa leta 2006 Celestial in Rebels, ki je tudi prvi album skupine v angleškem jeziku. Novembra lani je izšel njihov zadnji studijski album Empezar desde cero, na katerem je 13 novih skladb. Pri snovanju so tokrat sodelovali tudi posamezni člani skupine. Christopher je napisal besedilo za skladbo Sueles volver, Alfonso pa za skladbo Si no estás aquí.