Predstavila bo svoj najnovejši album Aqa. Foto: RTV SLO
Predstavila bo svoj najnovejši album Aqa. Foto: RTV SLO

V goste so povabili tudi hrvaško skupino Jinx, ki se je na glasbeno prizorišče vrnila po šestih letih. V Sloveniji bodo prvič predstavili novo ploščo Na zapadu, ki je doslej tako pri kritikih kot tudi pri občinstvu naletela na izjemen odziv.

Mladinski klub Šmarjeta je lani v sodelovanju s Športnim društvom Šmarjeta že drugič zapored uspešno pripravil prireditev Rock Šmarjeta, na kateri sta nastopili tudi priznani rockskupini Dan D in Billy's Private Parking. Izjemna udeležba - prireditve se je udeležilo več kot 1.500 mladih - jim je dala zagon, da tudi letos pripravijo spektakel, kot ga v Šmarjeti še ni bilo. Tokrat ga pripravljajo v sodelovanju s Športnim društvom Šmarješke Toplice, kar bo prineslo obilico svežih in inovativnih pristopov pri sami organizaciji dogodka. Organizatorji bodo letošnji izkupiček namenili Osnovni šoli Šmarjeta, pomagali bodo pri gradnji in obnovi Športnega parka.

Vodja prireditve Mitja Pavlič je dejal: "Radi bi še enkrat poudarili, da je naš namen zgolj in samo dobrodelne narave. Pomembno je le, da naše otroke vrnemo na igrišča."