Rok si je že od nekdaj želel postati dober pevec in pianist. Foto: RTV SLO
Rok si je že od nekdaj želel postati dober pevec in pianist. Foto: RTV SLO

Dvomim, da bom kdaj zaplesal na odru, ni pa izključena možnost, da kdaj ne bom vstal od klavirja.

Rok Kosmač
Zelo rad se udeležuje intervjujev in klepetov, kajti tako ima pristnejši stik s svojimi oboževalci. Foto: RTV SLO

Obožuje petje in pisanje o ljubezni, pristnih čustvih in nagajivih, žgečkljivih pogledih.

spletni klepetalnici, so to predvsem intenzivni oziroma nenavadni občutki, ki so lahko plod srečne ali nesrečne ljubezni. Z vajo igranja na klavir, po navadi nima težav, kajti skoraj vsako svojo pesem je napisal sam, tako da imajo njegove pesmi note kar v krvi.

Kaj pa elektronska glasba?
Tudi tovrstna glasbena zvrst mu ni tuja in ji velikokrat prisluhne, še posebej v avtomobilu. Kot pravi, ni glasbe, ki je ne bi poslušal, pač odvisno od priložnosti in občutja. Je pa res, da kot glasbenik seveda loči med kakovostno in "hitro narejeno" glasbo. Še najraje vidi (in posluša) izvajalca, ki zase sam naredi tako glasbo kot tudi napiše besedilo.

Petje v živo ali na matrico?
Vsekakor v živo. Še najraje nekje ob morju, kjer bi lahko poslušal zvok klavirja in šum morja. To mu daje posebno ustvarjalno žilico, ki ji kar ni konca. Sicer pa nam je Rok zaupal, da so zanj najbolj glasbeno plodni večeri, ko je nekoliko umirjen in spočit ter je skozi dan že nekaj doživel. Takrat nastajajo najlepše pesmi.

Se obeta kakšen duet?
Nikoli ne reci nikoli. V svetovnem merilu bi si želel posneti duet z Dragojevićem. Na slovenski glasbeni sceni pa bi to bila zagotovo ženska, ampak za zdaj še ne ve katera. Ko bo primeren čas oziroma priložnost tudi za duete, se bo seveda tudi odločil.

Dvomim, da bom kdaj zaplesal na odru, ni pa izključena možnost, da kdaj ne bom vstal od klavirja.