Rok ne more iz svoje kože, kljub popularni plesni glasbi ostaja zvest romantičnim baladam. Foto: RTV SLO
Rok ne more iz svoje kože, kljub popularni plesni glasbi ostaja zvest romantičnim baladam. Foto: RTV SLO

Rad imam dobre balade, sončne vzhode in zahode ... veliko lepih stvari.

Rok Kosmač
Rok je na letošnjih Melodijah morja in sonca predstavil pesem Misli kaj name. Foto: RTV SLO

Njegov značaj je takšen, kot so njegove pesmi, torej nežen in romantičen.

Zelo rad ima odločne ljudi, ki vedo, kaj hočejo, in sledijo svojim željam oziroma cilju. Rad ima morje in bela oblačila, njegova sanjska dežela pa je Avstralija, čeprav je do zdaj še ni uspel obiskati. Letošnji dopust bo preživel s starši blizu Novigrada.

O boljši polovici:
Rok nam v spletni klepetalnici ni neposredno odgovoril, ali ima dekle, ker meni, da preveč razkritosti ni potrebne in da če se o določenem človeku vse ve, to ni več zanimivo. Dejal pa je, da je, odkar se ukvarja z glasbo, deležen veliko več ženskih pogledov kot prej in da temu reče "lepši del posla". Sicer pa pravi, da je vsaka ženska dovolj skrivnostna in zanimiva, zato bi ga lahko še najbolj presenetila s tem, da bi bila takšna, kot je.

Kakšno glasbo posluša?
Rok je ljubitelj dobre glasbe, predvsem ceni, če si pevec sam napiše glasbo oziroma besedilo in to potem tudi izvaja. Od slovenskih glasbenikov bi omenil Omarja Naberja, od tujih pa mu je pri srcu Toše Proeski, Elton John in Željko Joksimović.

Rumeno, rumeno, rumeni tisk
Rok je dejal, da je žalostno, da morajo nekateri časopisi služiti z lažmi. Ni mu všeč tudi to, da izpostavljajo znane Slovence in o njih zelo grdo in žaljivo govorijo. Vendar ga, čeprav je na njegovi lestvici uvrščen na seznam slabih časopisov, vseeno prebira.

V bližnji prihodnosti bo Rok snemal videospot, najverjetneje za pesem Misli kaj name z letošnjih Melodij morja in sonca.

Rad imam dobre balade, sončne vzhode in zahode ... veliko lepih stvari.