David Lee Roth pravi, da še nikoli niso zveneli bolje. Foto:
David Lee Roth pravi, da še nikoli niso zveneli bolje. Foto:

Novica, da se bo David Lee Roth vrnil na čelo skupine Van Halen in se z njimi odpravil na koncertno turnejo, je zdaj tudi uradno potrjena.
Fantje so na novinarski konferenci v Los Angelesu potrdili, da v polni postavi že štiri mesece vadijo za prihajajočo severnoameriško turnejo.

Dobro razpoloženi 52-letni Roth, ki z zasedbo ni v živo nastopal že več kot 20 let, je dejal: "Mogoče se bomo po Severni Ameriki odpravili še na svetovno koncertno turnejo. Kdo ve, obstaja možnost, da se bomo lotili tudi snovanja novega studijskega albuma."

Najprej bodo udarili v Severni Karolini
Uvodni koncert skupine Van Halen s prišlekom Davidom Lee Rothom in z novim basistom Wolfgangom Van Halenom bo 27. septembra v mestu Charlotte v Severni Karolini, turnejo pa bodo predvidoma sklenili 11. decembra v kanadskem mestu Calgaryju.

Sloviti pevec, ki je v času svoje samostojne kariere objavil osem studijskih albumov in eno zbirko uspešnic, je priznal, da še nikoli v življenju ni toliko vadil kot v zadnjih mesecih. Navdušen je tudi nad novo zvočno podobo skupino: "Še nikoli nismo zveneli bolje."