Saša Lendero najraje piše pesmi o ljubezni, tudi tokrat se je posvetila tej temi. Foto: Menart
Saša Lendero najraje piše pesmi o ljubezni, tudi tokrat se je posvetila tej temi. Foto: Menart

Pesem po albumu Ne grem na kolena in uspešnicah Levinja in Nedosegljiva napoveduje nov projekt, ki naj bi izšel novembra letos. Čeprav se je Saša za novi singel odločala med bolj temperamentno pesmijo in omenjeno balado, se je tudi na željo svojih poslušalcev odločila za zadnjo, ki je sicer obdelava melodije tujega avtorja (Phoebus), besedilo zanjo pa je napisala sama, so sporočili z založbe Menart.

Žalostna biografska zgodba o ljubezni
Pesem je menda precej biografska, saj jo je Saša namenila prijatelju, ki mu je usoda odmerila prekratek čas življenja; močni osebnosti, ki jo je v zelo kratkem času naučila, kaj pomenijo notranja moč in dostojanstvo ter kako lahko strpno in pokončno prenašamo lastne bolečine, strahove in težave, navajajo.

Ker Saša tudi sicer najraje piše o ljubezni, je življenjsko zgodbo pesmi Stoje bom prebolela napisala kot zgodbo neke ljubezni. Namenjena je "vsem, ki so znali tudi takrat, ko jih je prebadala žalost, dvigniti glavo, vsem, ki niso klonili pred svojo bolečino in niso želeli, da jih kdor koli pomiluje".