Saša ni komentirala namigovanj o plagiatorstvu. Foto: RTV SLO
Saša ni komentirala namigovanj o plagiatorstvu. Foto: RTV SLO
Saša Lendero: Levinja

Saški so namreč v nekaterih medijih očitali, da sta glavna tema in refren njene zadnje uspešnice Levinja popolnoma identična s skladbo Tremo grškega izvajalca Antonisa Remosa. Lenderova in njen partner Miha Hercog pa naj bi Levinjo še prijavila kot avtorsko delo na Združenje skladateljev, avtorjev in založnikov za zaščito avtorskih pravic Slovenije - SAZAS.

Namigovanja o plagiatorstvu smo preverili na SAZAS-u, kjer nam je Aleš Kozina povedal, da Saška do zdaj še ni prijavila skladbe Levinja kot svoj avtorski izdelek. "Če pa ne gre za njeno avtorsko skladbo, tega niti ni dolžna narediti. SAZAS pa tudi ni pristojen za komentiranje tovrstnih zadev, ampak je za to pristojno sodišče," je še dodal Kozina.

Oglejte si video Levinja in video sporne skladbe Tremo in izrazite svoje mnenje o domnevnem plagiatorstvu na forumu, blogu ali v komentarjih.

Saška za MMC namigovanj o plagiatorstvu ni želela komentirati. "Namigovanj in natolcevanj ne komentiram. Avtor pesmi Levinja pa se ni podpisal pod nobeno tuje avtorsko delo," je zapisala v odgovoru.

Saška ima rada tuje uspešnice
Znano je, da je Saška že večkrat priredila tuje uspešnice. Med njimi sta tudi njeni uspešnici Ljubim cigana Jana in Ne grem na kolena Nikosa Karvelasa, kar pa je tudi vedno javno povedala. Gre tokrat res za plagiatorstvo ali pa le za slovensko škodoželjnost?

A. M.

Saša Lendero: Levinja