Govori se, da Rage Against The Machine načrtujejo tudi nov album. Foto: Reuters
Govori se, da Rage Against The Machine načrtujejo tudi nov album. Foto: Reuters

Njegova prizadevanja za boljšo Ameriko so opazili tudi pri sloviti glasbeni reviji Rolling Stone. Nagovarjajo ga, naj se začne resno ukvarjati s politiko, saj ima kot kultni glasbenik velik vpliv na mlade po vsem svetu. Svoje pisanje so podkrepili s provokativnimi citati, ki jih je 37-letni glasbenik izrekel ob najrazličnejših priložnostih. Zack ameriškim državljanom sporoča: "Bratje in sestre, vzeli so nam našo demokracijo."

"Naš gnili sistem se obnavlja in gradi z uničevanjem celih držav. Najprej jih uničimo in podremo, nato pa ustvarimo velik prihodek pri obnovi teh držav. To je nedopustno", je še povedal glasbenik in dodal "Naši državni administraciji je treba soditi, jo obesiti in nato še postreliti."

Skupina Rage Against The Machine se je razšla leta 2000, takrat so imeli za seboj devetletno obdobje delovanja. Letos so se znova vrnili na glasbeno prizorišče. Nastopili bodo na nekaterih velikih poletnih festivalih, vse pogosteje pa je slišati, da nameravajo posneti tudi nov studijski album.