Rebeka se bo pred poroko očitno morala ukvarjati tudi z manj prijetnimi stvarmi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rebeka se bo pred poroko očitno morala ukvarjati tudi z manj prijetnimi stvarmi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Seka Aleksić
Kako se bo razpletel spor? Foto: MMC RTV SLO

Kot poročajo srbski mediji, bo Aleksićeva tožila tudi slovensko podjetje, ki je njeno uspešnico izkoristilo v reklamne namene. Zaradi kršenja avtorskih pravic bo srbska diva zahtevala 60.000 evrov, so sporočili njeni predstavniki.

"Glede na to, da je Seka Aleksić lastnica pesmi Aspirin in da sta Rebeka Dremelj in slovensko farmacevtsko podjetje izkoristila to pesem brez njenega dovoljenja, bo Seka po posvetovanju z odvetniki vložila dve tožbi. V ponedeljek bo tako njen odvetnik poslal tožbo organizaciji glasbenih ustvarjalcev Slovenije, kot tudi tožbo podjetju," poroča Press.

Rebeka je sicer skladbo Askalcin z besedami, da je "naravnost idealna rešitev za vse tiste trenutke, ko bi se radi zabavali in uživali", predstavila pred nekaj dnevi. Glasbo in besedilo sta v originalu napisala F. Miletić in M. Roganović, v slovenščino pa jo je priredil Miran Rudan.

Rebeka: To ni moja stvar
Nekdanja mis Slovenije, podjetnica, voditeljica in slovenska predstavnica na Evroviziji je v odzivu na napovedano tožbo za Žurnal24 dejala, da sama s pesmijo Askalcin oziroma Aspirin sploh ni povezana. "Sem samo izvajalka te pesmi, ki je bila dejansko narejena za naročnika. Vse avtorske pravice je uredil Boštjan Menart, ki je bil moj naročnik pesmi. Jaz sem pesem odpela na željo Boštjana Menarta, z njim pa imam tudi podpisano pogodbo. Meni osebno Seka Aleksić ne more nič. To ni moj singel in z njim nisem povezana." Za odziv smo že prosili tudi založbo Menart.

Poroka (končno) bo!
Pevka, doma iz Senovega, ki v zadnjem času glasbeno kariero gradi predvsem v državah nekdanje Jugoslavije, se bo sicer še pred poletjem poročila z dolgoletnim fantom Sandijem. Za slovenske medije je potrdila, da sta se za ta korak, ki so ga nekateri dolgo napovedovali, odločila že konec prejšnjega leta. Povabljencem bosta kraj veselega dogodka sporočila tik pred zdajci, Rebeka pa z nasmehom zavrača namige, da pričakuje naraščaj.

Poslušajte Rebekino skladbo Askalcin in Sekino Aspirin.