Gre za glasbeno-plesni projekt pod vodstvom odrske ustvarjalke, pevke ter avtorice besedil Urške Centa in basista ter avtorja glasbe Tadeja Kampla. Zasedbo Sentido project dopolnjujeta še Dejan Berden – klaviature in Nino Mureškić – tolkala. V oddaji Prva vrsta pa se jim je pridružil še saksofonist Primož Fleischman.

Urška Centa, foto: Radio Prvi/Natan in Tone Jurca
Urška Centa, foto: Radio Prvi/Natan in Tone Jurca

Urška Centa je odrska ustvarjalka, ki svoje področje delovanja s plesa razširja globoko v druge umetniške vode. Znanje in izkušnje je pridobivala v Madridu na akademijah flamenka Amor de Dios in U Flamenco, v okviru Akademije za ples v Ljubljani pa je končala študij sodobnega plesa in koreografije.

Tadej Kampl je eden najboljših slovenskih baskitaristov. Svojo glasbeno ustvarjalnost je uveljavil tudi zunaj naših meja. Izobraževal se je na konservatoriju v Celovcu in na City Collegeu v New Yorku. Leta 2019 je izdal slogovno raznolik album Habits, pri katerem se podpisuje kot avtor, izvajalec in producent.

Tadej Kampl, foto: Radio Prvi/Natan in Tone Jurca
Tadej Kampl, foto: Radio Prvi/Natan in Tone Jurca

Izraz skupine Sentido project je skupek svobodne odrske ustvarjalnosti, jazzovske improvizacije in flamenka. Začetki projekta segajo v leto 2019, gostovali so že na mnogih domačih in tujih odrih, med drugim tudi na na 13. Flamenco Festivalu Ankara v Turčiji. V prihodnjem letu načrtujejo izdajo albuma.

Sentido project