Moja štikla ne bo odmevala po Severni Ameriki. Foto: EPA
Moja štikla ne bo odmevala po Severni Ameriki. Foto: EPA
Severina je že večkrat dokazala, da jo hrvaški nacionalizem ne gane. Foto: www.evrovizija.com

A pevka se ima za polom svoje ameriške turneje zahvaliti kar svojim izseljenim rojakom.

Po bojkotu severnoameriških Hrvatov in grožnje z bombo v kanadskem Vancouvru, se je hrvaška superzvezdnica Severina že v Atlanti odločila odpovedati celotno veliko ameriško turnejo po osmih mestih Kanade in ZDA.


20 kart v L. A.-ju
Turnejo so spremljale težave že prav od začetka: prvi koncert v Atlanti so morali odpovedati zaradi poraznega zanimanja zanj. Za dvorano, ki sprejme tisoč ljudi, so prodali samo 50 vstopnic. Še isti večer je Severinina odprava izvedela, da jim v Los Angelesu kaže še slabše (če je to sploh mogoče): prodanih je bilo namreč pičlih 20 vstopnic.

Hrvaški nacionalizem
Vzrok naj bi bil politične narave: po poročanju hrvaških medijev hrvaška skupnost v Severni Ameriki Severinine turneje ni le bojkotirala, pač pa so ji priseljenci v Vancouvru celo zagrozili z bombo, če se bo pojavila v mestu. In vse to zaradi balkanskih frustracij: turnejo namreč organizira družba Arx International, katere lastniki so srbske nacionalnosti.

Severinin menedžer Tomislav Petrović je za ameriški polom svoje varovanke okrivil slabo organizacijo, Severina pa za izjavo ni bila dosegljiva.