Severina bo na Evroviziji nastopila s pesmijo Moja štikla. Foto: RTV SLO
Severina bo na Evroviziji nastopila s pesmijo Moja štikla. Foto: RTV SLO
Boris Novković
Lani je Boris nastopil na Evroviziji, letos je avtor glasbe. Foto: EPA

V sobotni izdaji tega v Nemčiji zelo priljubljenega tiskanega medija so se spraševali, ali ne bi morala hrvaška zvezdnica zaradi škandala razmisliti o svojem nastopu na letošnji Evroviziji v Atenah.

Pri tem časopis navaja oceno zmagovalke Evrovizije iz leta 1981, Nicole, ki je prepričana, da je Evrovizija resna prireditev in ne seksualno tekmovanje. Bild pa ni le premleval o tem, ali naj Severina nastopi v Grčiji ali ne, pač pa je objavil tudi nekaj fotografij s posnetka.

Dve leti star "primer"
Severina Vučković je na območju držav nekdanje Jugoslavije burila duhove pred skoraj dvema letoma, ko se je na spletu pojavil posnetek, na katerem se Hrvatica ljubi s hercegovskim poslovnežem Milanom Lučićem. Severina je takoj po objavi posnetka prosila tistega, ki ji je posnetek ukradel, naj ji ga vrne in ga ne predvaja v javnosti, a brez uspeha. A Bild v svojem članku namiguje, da se zvezdnica pravzaprav ni kaj dosti trudila, da bi širjenje posnetka preprečila.

Več koristi kot škode?
Bild je tudi prepričan, da ji škandal nikakor ni škodil, saj je njena priljubljenost po tem še narasla, kar se je pokazalo tudi na letošnjem hrvaškem izboru za pesem Evrovizije Dori, kjer je gladko premagala drugih 15 nastopajočih. Tako se bo Severina konec maja v Atenah predsatavila s pesmijo Moja štikla, ki tako kot njena izvajalka sproža kar nekaj polemik. Nekateri so namreč prepričani, da je pesem poplava neokusa in tipičen turbofolk, ki preveč koketira s srbsko glasbo.

Glasbo za pesem sta sicer napisala lanski predstavnik Hrvaške na Evroviziji, Boris Novković, skupaj s Franjom Valentićem, besedilo je napisala Severina sama, za aranžma pa je poskrbel Goran Bregović. Kljub vsem polemikam, ali pa ravno zato, so mnogi prepričani, da se bo pesem zagotovo uvrstila med prvih deset.