Slavni rockerji s koncertiranjem (še vedno) služijo mastne denarce. Foto: Reuters
Slavni rockerji s koncertiranjem (še vedno) služijo mastne denarce. Foto: Reuters
Keith Richards, Rolling Stones
Kljub zrelim letom je razvpiti rocker očitno še vedno zelo dejaven - pleza po kokosovih palmah in se vozi z vodnim skuterjem. Foto: EPA

No, nastop je še toliko slajši, če zanj v žep pospraviš 3,9 milijona evrov. Za to vsoto bogatejši so Barcelono zapustili legendarni britanski rocekrji Rolling Stones, ki so nastopili pred 500 povabljenimi na zasebnem sprejemu, ki ga je priredila Deutsche Bank v Nacionalnem muzeju katalonske umetnosti.

Po dobičkonosnem zasebnem koncertu so Stonesi, ki so se pred kratkim ustavili tudi v Budvi in Beogradu, nadaljevali s svojo evropsko turnejo in v petek koncertirali v Budimpešti na stadionu Ferenc Puskas, nekdanjem stadionu Nep. V madžarsko prestolnico so se pripeljali iz Bukarešte, od koder sta jih ponesli dve zasebni letali, njihovo opremo pa kar 62 tovornjakov. Budimpešta je bila 114. postaja velike turneje Bigger Bang. Po Budimpešti, kjer so oboževalci rockerje prvič lahko videli leta 1995, bo glasbenike pot popeljala še v Brno na Češkem.

Na koncu jih čaka še britansko občinstvo
Mick Jagger, Charlie Watts, Ronnie Wood in Keith Richards so turnejo začeli avgusta leta 2005, mnogi pa so jo že označili za najbolj dobičkonosno v celotni zgodovini sodobne glasbe. Njihovi letošnji evropski koncerti so se začeli 5. junija v Belgiji, turnejo pa bo sklenil koncert, ki ga bodo konec avgusta pripravili na londonskem stadionu Wembley.

Datume postaj turneje, ki obsega 27 koncertov, je zasedba oznanila marca. Glasbeniki so datume nekaterih koncertov prestavili, ker je aprila lani med počitnikovanjem na Fidžiju kitarist Keith Richards padel s kokosove palme in se poškodoval. Nato se je zapletel še v nesrečo z vodnim skuterjem. Zaradi hudih poškodb glave so ga morali operirati na Novi Zelandiji.