Bonnie (levo), Ruth in Anita (desno) leta 2009 med nastopom v Avstriji. Foto: Reuters
Bonnie (levo), Ruth in Anita (desno) leta 2009 med nastopom v Avstriji. Foto: Reuters

Anita Pointer je umrla v soboto na svojem domu na Beverly Hillsu, obkrožena z družino. Stara je bila 74 let, umrla pa je za posledicami raka, je sporočil tiskovni predstavnik zasedbe Roger Neal. "Čeprav smo globoko užaloščeni ob izgubi naše Anite, nas tolaži misel, da je zdaj v miru združena s hčerko Jado ter sestrama June in Bonnie. Ona je bila tista, ki nas je vse skupaj tako dolgo držala skupaj. Njena ljubezen do družine bo živela naprej v vsakem od nas," pa so v izjavi za javnost zapisali žalujoči najbližji.

Anita je bila druga najstarejša od štirih sester Pointer, ki so začele peti že v otroštvu, v cerkvi svojega očeta, pridigarja, v Oaklandu v ameriški zvezni državi Kalifornija. Leta 1969 sta June in Bonnie ustanovili duet Pointer Sisters, ki se mu je kmalu pridružila še Anita, do tedaj zaposlena kot tajnica, po poročanju Reutersa navaja biografija zasedbe. Nekoliko pozneje se je zasedbi pridružila tudi danes še edina živeča sestra Ruth.

Ta je v zadnjih letih prevzela vodenje zasedbe in nastopa skupaj s svojo hčerko Isso in vnukinjo Sadako. Anita Pointer je leta 2003 po smrti hčerke Jade, ki je umrla za rakom, prevzela skrb vnukinjo Roxie McKain Pointer. Za rakom je umrla tudi June, in sicer leta 2006, stara 52 let. Tako June kot Bonnie, ki je umrla pred dvema letoma v starosti 70 let, sta imeli težave z zasvojenostjo od mamil.

Zasedba je bila ustanovljena leta 1969, prvi album so dekleta izdala leta 1973, na njem pa je bila tudi njihova prva uspešnica, Yes We Can Can. Pozneje so jih nanizale še kar nekaj, za svoje delo pa bile nagrajene tudi z grammyjem.