Spandau Ballet se konec leta vračajo z evropsko turnejo. Foto:
Spandau Ballet se konec leta vračajo z evropsko turnejo. Foto:

Člani zasedbe so očitno zgladili spore in oznanili veliko vrnitev na odre. Zadnjič se je v javnosti govorilo o njih leta 1999, ko so trije izmed članov - Tony Hadley, Steve Norman in John Keeble - tožili kitarista skupine Garyja Kempa zaradi avtorskih pravic in zahtevali milijon funtov. Sodišče ni ugodilo njihovi zahtevi.

Zdaj so vsi spori očitno pozabljeni. Spandau Ballet se namreč vračajo v polni petčlanski zasedbi, vključno z Garyjem Kempom in njegovim bratom Martinom. "Fantje smo spet na konju in komaj čakamo nastope," je ob naznanitvi vrnitve za Sunday People povedal Hadley.

"Odlično bo, zelo se veselimo. Vendar pa bo drugače kot pred leti. Seveda bo veliko nostalgije, vendar pa tudi nekaj novega, kar imajo pokazati Spandau Ballet," je še dodal Hadley, o morebitnem novem albumu pa (še) ni želel govoriti.

Video na desni:
Spandau Ballet - Gold

Evropska turneja konec leta
Spandau Ballet so v 80. letih navduševali s skladbami, kot so Gold, True in Only When You Leave, izdali pa so tri platinaste albume. Po razpadu sta brata Kemp zaplula v igralske vode in leta 1990 celo skupaj zaigrala v gangsterskem filmu The Krays.

Velika evropska turneja skupine Spandau Ballet obljublja deset koncertov v novembru in decembru, piše Daily Mail. Zadnji koncert naj bi bil v Barceloni. Člani naj bi s trurnejo zaslužili 12 milijonov funtov, kar je verjetno tudi eden izmed razlogov za zgladitev sporov iz preteklosti.

A. M.